2014. március 31., hétfő

Epertorta-Nati-Lora

Hozzávalók / 10 adag

Piskótához:
§  6 tojás, a sárgája és a fehérje külön
§  6 ek cukor
§  6 ek finomliszt
§  1 kk sütőpor
Krémhez:
§  25-30 dkg eper
§  porcukor ízlés szerint
§  50 dkg mascarpone
§  2 dl tejszín
§  1 tk zselatinfix
Díszítéshez:
§  eper
§  tejszínhab
Elkészítés
1.    A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
2.    A tojássárgákat a cukorral jó habosra - fehéredésig - verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet.
3.    A tojásfehérje habot óvatosan a sárgához keverjük, majd vajazott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
4.    A díszítéshez félreteszünk néhány szem epret, a többit összeturmixoljuk.
5.    A mascarponét az eperrel és az ízlés szerinti porcukorral jól felhabosítjuk.
6.    Felverjük a tejszínt a zselatinfixszel, majd a díszítéshez néhány kanállal félreteszünk belőle, a többit óvatosan az epres krémhez keverjük.
7.    A piskótát két lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük. Végül eperrel és tejszínhabbal díszítjük.
§  sütési hőfok: 180°C
§  sütési mód: alul-felül sütés
§  tepsi mérete: 26 cm
§  elkészítettem: 1 alkalommal
Epertorta gyermeknapra recept

 Epertorta gyermeknapra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése