Hozzávalók / 10 adag
Piskótához:
§
6 tojás, a sárgája és a fehérje külön
§
6 ek cukor
§
6 ek finomliszt
§
1 kk sütőpor
Krémhez:
§ 25-30 dkg eper
§
porcukor ízlés szerint
§ 50 dkg mascarpone
§
2 dl tejszín
§
1 tk zselatinfix
Díszítéshez:
§
eper
§
tejszínhab
Elkészítés
1. A tojásfehérjét egy
csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
2. A tojássárgákat a
cukorral jó habosra - fehéredésig - verjük, majd belekeverjük a sütőporos
lisztet.
3. A tojásfehérje habot
óvatosan a sárgához keverjük, majd vajazott, lisztezett tortaformában tűpróbáig
sütjük.
4. A díszítéshez
félreteszünk néhány szem epret, a többit összeturmixoljuk.
5. A mascarponét az
eperrel és az ízlés szerinti porcukorral jól felhabosítjuk.
6. Felverjük a tejszínt a
zselatinfixszel, majd a díszítéshez néhány kanállal félreteszünk belőle, a
többit óvatosan az epres krémhez keverjük.
7. A piskótát két lapra
vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük. Végül eperrel és
tejszínhabbal díszítjük.
§
sütési hőfok: 180°C
§
sütési mód: alul-felül sütés
§
tepsi mérete: 26 cm
§
elkészítettem: 1 alkalommal
Epertorta gyermeknapra recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése