2015. február 9., hétfő

Purimi fánk

Purimi fánk

Hozzávalók 30darabhoz:
- tej 3dl
- élesztő 3dkg
- porcukor 1ek.
- vaj 5dkg
- tojás 2db
- rum 1,5dl
- liszt 50dkg
- só

Elkészítés:

Az élesztőt összekeverjük a porcukorral, a langyos tejjel és felfuttatjuk. A lisztet mély tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a sót, a rumot, a tejes élesztőt, majd jól összekeverjük. Vigyázzunk, minden hozzávaló szoba meleg legyen. Géppel jól kidolgozzuk, amíg a tészta lágy nem lesz. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd konyharuhával letakarva még fél órán át, kelesztjük. Széles serpenyőbe olajat hevítünk, majd belerakjuk a fánkokat, fordítva, mint a deszkán voltak. Lefedjük a serpenyőt, majd amikor a fánk alja megpirult, szűrőkanállal megfordítjuk. A másik oldalát fedő nélkül sütjük. Amikor piros, kivesszük az olajból és még melegen vaníliás porcukorral, megszórjuk. Forró lekvárral tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése