2015. november 16., hétfő

Mézeskalács






Hozzávalók / 12 adag

A tésztához




Erdélyi mézeskalács

Elkészítés

  1. Az összes alapanyagot jól összedolgozzuk.
  2. Az érlelés után a tésztát, enyhén lisztezett munkafelületen, kis részletekben nyújtjuk ki, kb. 2 mm vastagságúra, és különféle formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenegetjük, majd 175 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőbe téve, alul-felül állásra váltva, 5-7 perc alatt megsütjük. A folyamatot addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
  3. Fontos, hogy ne légkeveréses üzemmódban, hanem alul-felül álláson süssük a tésztát, különben kiszárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése