TÖRÖK PADLIZSÁNOS EGYTÁL
1 nagy padlizsán
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 kg darált marha/CSIRKE/pulykahús
1 evőkanál pirospaprika
1,5 tk só, bors, majoranna, koriander, oregano,
3 paprika
5 paradicsom
Egy nagy lábasba helyezzük a darált húst, majd arra rá
rétegesen a vörös és fokhagymát apróra vágva, azokra a paprikát és paradicsomot
apróra vágva, majd legfelülre a fűszerek kerülnek. Kis tűzön fedő alatt 20
percig főzzük, majd közepes lángra húzzuk, hogy felforrjon, átkeverjük, és
addig főzzük, míg a hús teljesen átsül. Mikor a hús készen van, a padlizsánt
meghámozzuk, felszeleteljük kb. 2 centis kis kockákra és a húshoz adjuk és
közepesen puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Forrón és hidegen egyaránt ízletes.
KÓKUSZOS PALEOKENYÉR
2 1tk vanília kivonat vagy 1/2 vanília kikapart belseje
6 tojás
3 ek méz
200g kókuszreszelék
75g darált mandula
½ tasak sütőpor
1tk kókuszolaj
A tojásokat a mézzel és a vaníliával elektromos habverővel
habosra verjük. A kókuszreszeléket
és a mandulát együtt összedaráljuk (minél finomabb
állagúra). Ehhez hozzákeverjük a sütőport
is, majd a kókuszos-mandulás-sütőporos “lisztünket” a
tojásos keverékhez adjuk és alaposan
összekeverjük. Hagyjuk állni kb. 5 percig, hogy a kókusz
megszívja magát.
Közben a megolvasztott kókuszolajjal bezsírozzuk a
kenyérsütő formánkat. Ha a kókusz
megszívta magát (sűrűbb lett a tésztánk), akkor beletöltjük
a formánkba (ha nem
tapadásmentes, akkor kibéleljük sütőpapírral) majd 170 fokra
előmelegített sütőben sütjük
először 10 percig, majd levesszük a hőmérsékletet 140 fokra
és tovább sütjük 40 percig (tűvel
teszteljük). Tortarácson hagyjuk hűlni kicsit, majd
kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Magában, mézzel, házi lekvárral, vagy paleo nutellával is
tálalhatjuk a reggeli kávé/tea mellé.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése