2016. február 7., vasárnap

Paleonapi receptek-február 15


TÖRÖK PADLIZSÁNOS EGYTÁL

1 nagy padlizsán
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 kg darált marha/CSIRKE/pulykahús
1 evőkanál pirospaprika
1,5 tk só, bors, majoranna, koriander, oregano,
3 paprika
5 paradicsom

Egy nagy lábasba helyezzük a darált húst, majd arra rá rétegesen a vörös és fokhagymát apróra vágva, azokra a paprikát és paradicsomot apróra vágva, majd legfelülre a fűszerek kerülnek. Kis tűzön fedő alatt 20 percig főzzük, majd közepes lángra húzzuk, hogy felforrjon, átkeverjük, és addig főzzük, míg a hús teljesen átsül. Mikor a hús készen van, a padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük kb. 2 centis kis kockákra és a húshoz adjuk és közepesen puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Forrón és hidegen egyaránt ízletes.


KÓKUSZOS PALEOKENYÉR


2 1tk vanília kivonat vagy 1/2 vanília kikapart belseje
6 tojás
3 ek méz
200g kókuszreszelék
75g darált mandula
½  tasak sütőpor
1tk kókuszolaj

A tojásokat a mézzel és a vaníliával elektromos habverővel habosra verjük. A kókuszreszeléket
és a mandulát együtt összedaráljuk (minél finomabb állagúra). Ehhez hozzákeverjük a sütőport
is, majd a kókuszos-mandulás-sütőporos “lisztünket” a tojásos keverékhez adjuk és alaposan
összekeverjük. Hagyjuk állni kb. 5 percig, hogy a kókusz megszívja magát.
Közben a megolvasztott kókuszolajjal bezsírozzuk a kenyérsütő formánkat. Ha a kókusz
megszívta magát (sűrűbb lett a tésztánk), akkor beletöltjük a formánkba (ha nem
tapadásmentes, akkor kibéleljük sütőpapírral) majd 170 fokra előmelegített sütőben sütjük
először 10 percig, majd levesszük a hőmérsékletet 140 fokra és tovább sütjük 40 percig (tűvel
teszteljük). Tortarácson hagyjuk hűlni kicsit, majd kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Magában, mézzel, házi lekvárral, vagy paleo nutellával is tálalhatjuk a reggeli kávé/tea mellé.

Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése