Sajtos-túrós pogácsa és Vajdasági sajtos tekercs
Hozzávalók: 50dkg sajt(Szonja),25 dkg túró(Bongor),2 Rama(Barnus),1 kg liszt(Sebi)5 tojás(Palkó),1l tej(Dávid),1 kockaélesztő(Peti)
Vajdasági sajtos tekercs
hozzávalók
A tésztához
§ 80 dkg finomliszt
§ 1 dl napraforgó olaj
§ 1 ek cukor
§ 0.5 l tej (langyos)
§ 5 dkg élesztő
A töltelékhez
§ 25 dkg margarin (lágy)
§ 3 db tojássárgája
§ 1 ek só
A tetejére
§ 1 db tojás
§ 20 dkg sajt (reszelt)
elkészítés
1. Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
2. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
3. Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
4. Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
5. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
6. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
7. Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk.
8. Forró sütőben sütjük.
§ sütési hőfok: 200°C
§ sütési mód: alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése