2017. január 3., kedd

JANUÁR 24-Sajtos pogácsa és tekercs

Sajtos-túrós pogácsa és Vajdasági sajtos tekercs
Hozzávalók: 50dkg sajt(Szonja),25 dkg túró(Bongor),2 Rama(Barnus),1 kg liszt(Sebi)5 tojás(Palkó),1l tej(Dávid),1 kockaélesztő(Peti)







Vajdasági sajtos tekercs

hozzávalók

A tésztához

§  80 dkg finomliszt
§  1 dl napraforgó olaj
§  1 ek cukor
§  0.5 l tej (langyos)
§  5 dkg élesztő

A töltelékhez

§  25 dkg margarin (lágy)
§  3 db tojássárgája
§  1 ek 

A tetejére

§  1 db tojás
§  20 dkg sajt (reszelt)

elkészítés
1.    Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
2.    Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
3.    Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
4.    Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
5.    Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
6.    Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
7.    Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk. 
8.    Forró sütőben sütjük.

§  sütési hőfok: 200°C
§  sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése