Francia hagymaleves
Hozzávalók:
·
4 fej közepes vöröshagyma
·
1 evőkanál olaj vagy vaj
·
1 liter víz
·
2 erőleves kocka
·
1 evőkanál liszt
·
csipetnyi őrölt feketebors
·
10 dkg trappista sajt
·
2 szelet pirítóskenyér
Elkészítés:
A hagymát félbe vágjuk, majd 2-3 mm széles csíkokra szeljük. Az olajon vagy
vajon megfuttatjuk (ne legyen ropogós, piros), rászórjuk a lisztet,
átfogratjuk, és azonnal felengedjük a vízzel. Rögtön beletesszük a leveskockát,
és 20 percig főzzük közepes lángon. Őrölt feketeborssal tetszés szerint
ízesítjük. A kenyeret megpirítjuk, és apró darabokra csipkedjük (vagy pici
kockákra vágjuk). A tányér aljára terítjük, a finomra reszelt sajttal
megszórjuk, és rászedjük a forró levest.
Ha a kenyér még kellően meleg, amikor a sajtot rászórjuk, és a leves is forró, akkor a nem fog nyúlni a sajt.
Ha a kenyér még kellően meleg, amikor a sajtot rászórjuk, és a leves is forró, akkor a nem fog nyúlni a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése