2012. október 24., szerda


Francia hagymaleves


Hozzávalók:
·                4 fej közepes vöröshagyma
·                1 evőkanál  olaj vagy vaj
·                1 liter víz
·                2 erőleves kocka
·                1 evőkanál liszt
·                csipetnyi őrölt feketebors
·                10 dkg trappista sajt
·                2 szelet pirítóskenyér
Elkészítés:
A hagymát félbe vágjuk, majd 2-3 mm széles csíkokra szeljük. Az olajon vagy vajon megfuttatjuk (ne legyen ropogós, piros), rászórjuk a lisztet, átfogratjuk, és azonnal felengedjük a vízzel. Rögtön beletesszük a leveskockát, és 20 percig főzzük közepes lángon. Őrölt feketeborssal tetszés szerint ízesítjük. A kenyeret megpirítjuk, és apró darabokra csipkedjük (vagy pici kockákra vágjuk). A tányér aljára terítjük, a finomra reszelt sajttal megszórjuk, és rászedjük a forró levest.
Ha a kenyér még kellően meleg, amikor a sajtot rászórjuk, és a leves is forró, akkor a nem fog nyúlni a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése