2013. február 19., kedd


CSIRKEBRASSÓI

Hozzávalók:
·         1 nagy csirkemell
·        
·         3 gerezd fokhagyma
·         majoranna
·         bors
·         1 fej hagyma
·         1 kg burgonya
·         olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a csíkokra vágott húst, és nagy lángon sütjük. Megszórjuk sóval, borssal és majoránnával. 10 perc alatt kész van, de mielőtt teljesen megsül, beletesszük a zúzott fokhagymát is.

A burgonyát meghámozzuk, majd vagy kockára, vagy hasábra vágjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Mikor kiszedtük és lecsepegtettük, összekeverjük a pecsenyével.
 

Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.





RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók:
-tej-1 l
-tojás-5db
-cukor
-liszt
-olaj
-darált dió-30 dkg-cukrozott
-baracklekvár
elkészítés
1.    A palacsintákat kisütjük.
2.    A palacsintát megkenjük a lekvárral, feltekerjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, beletesszük a palacsintákat, rétegenként megszórjuk cukrozott dióval, kisütjük, s ha kész, tányérra borítjuk, mintha torta lenne!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése