CSIRKEBRASSÓI
Hozzávalók:
·
1 nagy
csirkemell
·
só
·
1 fej
hagyma
·
olaj a
sütéshez
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon
megdinszteljük, majd rátesszük a csíkokra vágott húst, és nagy lángon sütjük.
Megszórjuk sóval, borssal és majoránnával. 10 perc alatt kész van, de mielőtt
teljesen megsül, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
A burgonyát meghámozzuk, majd vagy kockára, vagy hasábra vágjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Mikor kiszedtük és lecsepegtettük, összekeverjük a pecsenyével.
Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.
A burgonyát meghámozzuk, majd vagy kockára, vagy hasábra vágjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Mikor kiszedtük és lecsepegtettük, összekeverjük a pecsenyével.
Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.
RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók:
-tej-1 l
-tojás-5db
-cukor
-liszt
-olaj
-darált dió-30 dkg-cukrozott
-baracklekvár
elkészítés
1. A palacsintákat kisütjük.
2. A palacsintát megkenjük a lekvárral, feltekerjük. Egy tűzálló edényt
kivajazunk, beletesszük a palacsintákat, rétegenként megszórjuk cukrozott
dióval, kisütjük, s ha kész, tányérra borítjuk, mintha torta lenne!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése