2013. február 6., szerda

SULI SZÜLINAPRA

OROSZ KRÉMTORTA

Piskóta-hozzávalók:

6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
csipet só

A tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és  a tojáshabot.
Tortakarikában kisütjük.

A sütés előtt pár órával beáztatunk rumba kb. 25 dkg mazsolát, szárított mediterrán gyümölcsöket.

KRÉM:

Aranka krémporból sárga alapkrémet készítünk tejjel.( 3 dcl tejjel)
Növényi tejszínt habbá verünk(25 dcl) és összekeverjük a krémmel.

A piskótakarikát ketté vágjuk, meglocsoljuk a gyümölccsel, a rumot a piskótatésztára öntjük.
Kívülről is bevonjuk krémmel, és gyümölccsel díszítjük.

Jó étvágyat!
A Szikra osztálynak nagyon ízlett!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése