OROSZ KRÉMTORTA
Piskóta-hozzávalók:
6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
csipet só
A tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tojáshabot.
Tortakarikában kisütjük.
A sütés előtt pár órával beáztatunk rumba kb. 25 dkg mazsolát, szárított mediterrán gyümölcsöket.
KRÉM:
Aranka krémporból sárga alapkrémet készítünk tejjel.( 3 dcl tejjel)
Növényi tejszínt habbá verünk(25 dcl) és összekeverjük a krémmel.
A piskótakarikát ketté vágjuk, meglocsoljuk a gyümölccsel, a rumot a piskótatésztára öntjük.
Kívülről is bevonjuk krémmel, és gyümölccsel díszítjük.
Jó étvágyat!
A Szikra osztálynak nagyon ízlett!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése