2013. április 10., szerda

Burito

Hozzávalók:

  • A tortillához::
  • 3 db tojás
  • 8 dl tej
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg főtt kukorica
  • 20 dkg főtt vörös bab
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • fél citrom leve
  • 1 csokor metélőhagyma
  • bors
  • chili
  • A mártáshoz:
  • 5 db paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés petrezselyem

Elkészítés:

A kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük, ha nincs tortilla sütőnk, akkor egy palacsintasütőben 4-5 mm vastagságú lepényeket sütünk.

Ha sűrűbbre, gyúrható tésztára csináljuk, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet, és a tojást hagyjuk el. Az így kapott tésztát 12 darabra osztva kinyújtjuk, majd megsüthetjük sütőben is egy tepsiben vagy sütőlapon. Akkor jó, ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta, amelyek jobban megpirulnak.

A töltelékhez vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a darált húst a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, a babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük.

Amíg sül, elkészítjük a csípős mártást hozzá, ha pépesre akarjuk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha kicsit darabosra, akkor a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva adjuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése