2013. április 7., vasárnap

MACARON



Íme a RECEPT


7o g mandulaliszt
130 g porcukor
2 tojásfehérje
50 g kristálycukor
A mandulalisztet a porcukorral összekeverem.
Külön tálban felverem a tojásfehérjéket a kristálycukorral.
Majd a 2-t összevegyítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomózsákkal kis halmokat nyomunk, majd 20 percig pihentetjük a tésztát.
140 fokon, légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.

Lehet különböző színűeket készíteni: pl. levendulát szórok a tésztába, pár csepp feketekávét, pisztácia krémet, ételfestéket.
KRÉM:
140 g tejszínt melegítek, ehhez 450 g fehér csokit teszek, ehhez kávét teszek, vagy pisztácia krémet, vagy ribizli lekvárt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése