- 12 darabhoz:
- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 2,5 dl joghurt / tejföl / tejszín / tej
- 10 dkg cukor
- 0,75 dl
olaj
- 10-15 dkg ribizli / eper / málna / meggy
- 4 evőkanál piros ételfesték
- A krémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál citromlé
- 1 dl tejszín felverve
- 4 evőkanál vaníliás cukor
Elkészítés:
1. A muffinformába papírt teszek. Nem kell minden esetben. Elég ha kiolajozzátok vagy vajazzátok a formákat. Nekem már egy kicsit viseltes a sütőformám, így a papíros megoldással oldom meg a problémát. Továbbá, ha valahová szeretnétek vinni a sütit, akkor is jó, ha papírban van.
2. A tészta hozzávalóit összekeverem. Én mindent egyszerre egy tálba teszek, és jól összekavarom az alapanyagokat. Arra figyeljetek, hogy ha a gyümölcs egy kicsit vizesebb, levesebb, akkor még rakjatok hozzá lisztet, hogy megfelelő állagú legyen a sütemény.
3. Majd irány a papírkapszli, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Én azért a tűpróbát bevetem, hogy tudjam, mi is van odabent.
4. Mikor kisült a muffin, akkor 5-10 percet pihentetem, majd nekilátok a végső rohamhoz.
5. Levágom a tetejét egy éles késsel a süteménynek.
6. Előkapom a régi szív alakú kiszúróformámat, és egy gyors mozdulattal kivágom a takaros kis szívecskét.
7. A krém elkészítése következik. A tejszínt felverem. A túrót a többi hozzávalókkal kikeverem, majd finoman összeforgatom a tejszínhabbal. Én a muffin belsejébe is vágtam a sütikiszúróval egy formát, és azt is teletöltöttem krémmel. Mindenkinek kedve és ízlése szerinti vastagságú krémet kenhet a tetejére.
8. Végül ráhelyezem a tetejét, és már lehet is falatozni. Akinek elnyeri tetszését a szerelmetes muffin, vágjon bele bátran!
2. A tészta hozzávalóit összekeverem. Én mindent egyszerre egy tálba teszek, és jól összekavarom az alapanyagokat. Arra figyeljetek, hogy ha a gyümölcs egy kicsit vizesebb, levesebb, akkor még rakjatok hozzá lisztet, hogy megfelelő állagú legyen a sütemény.
3. Majd irány a papírkapszli, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Én azért a tűpróbát bevetem, hogy tudjam, mi is van odabent.
4. Mikor kisült a muffin, akkor 5-10 percet pihentetem, majd nekilátok a végső rohamhoz.
5. Levágom a tetejét egy éles késsel a süteménynek.
6. Előkapom a régi szív alakú kiszúróformámat, és egy gyors mozdulattal kivágom a takaros kis szívecskét.
7. A krém elkészítése következik. A tejszínt felverem. A túrót a többi hozzávalókkal kikeverem, majd finoman összeforgatom a tejszínhabbal. Én a muffin belsejébe is vágtam a sütikiszúróval egy formát, és azt is teletöltöttem krémmel. Mindenkinek kedve és ízlése szerinti vastagságú krémet kenhet a tetejére.
8. Végül ráhelyezem a tetejét, és már lehet is falatozni. Akinek elnyeri tetszését a szerelmetes muffin, vágjon bele bátran!
Megjegyzés:
Egy kis bohókás tüneményt osztok meg Veletek! Nagyon finom a piros gyümölcsös, túrókrémes édesség. Bármilyen gyümölccsel helyettesíthető a piros gyümölcs, az ételfesték megteszi a dolgát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése