2014. október 21., kedd

Az első maratoni főzés!

Íme a 2 első finom étel, amit kipróbáltunk október 20-n:

PIZZA

PIZZA-Tonhalas(mert Ildi is nagyon szereti!), kukoricás és Margarita.




Alaptészta:

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 dkg só
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5,8 dl langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, egy kicsit hagyjuk kelni. (Ez a mennyiség 2 gáztepsire való pizzát ad ki.) Majd amint hagytuk kicsit kelni, kinyújtjuk, és ízlésünknek megfelelően tesszük a feltéteket rá.



  • Tepsire helyezve rápakoljuk a feltétet. Kenjük meg zúzott fokhagymával ízesített sűrített paradicsommal. Erre szórjunk oregánót és bazsalikomot. Locsoljuk meg finoman olívaolajjal, majd tegyünk rá mozzarella sajtot. (Szigorúan csak a zacskós mozzarellát, amelyik sós lében ázik!)



  • Forró sütőben süssük meg 10 perc alatt kb. 200 fokon. Normál sütési móddal készítsük, a légkeverés kiszárítja.


  • Feltét Margaritához:

    Feltét tonhalashoz:      

    tonhalas pizza receptek
    1. A pizzatésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük paradicsomszósszal és elosztjuk rajta a villával kissé összetört tonhalat, valamint a szeletekre vágott olajbogyót. Végül a tetejére szórjuk a lereszelt mozzarellát.
    2. Mehet is a maximális hőmérsékletre előmelegített sütőbe (légkeverésen). 10-12 perc alatt megsül.

    Feltét Hawaihoz:

    Hawaii pizza


    1. A pizzatésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük paradicsomszósszal és elosztjuk raja a kukoricát vagy ananászt. Végül a tetejére szórjuk a lereszelt mozzarellát.
    2. Mehet is a maximális hőmérsékletre előmelegített sütőbe (légkeverésen). 10-12 perc alatt megsül.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése