2014. október 21., kedd

Gyümölcsös muffin-Hanna módra

Recept

Csokis - meggyes muffin
Képtalálat a következőre: „muffin képek”Képtalálat a következőre: „muffin képek”muffin képek innen: www.mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 bögre finomliszt
  • 3/4 bögre tej
  • 1/3 bögre kristálycukor
  • 1 bögre gyümölcs
  • 1/2 bögre Vénusz olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 teáskanál sütőpor (nem kell hozzá egy egész csomag!)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál apróra vágott narancshéj

Elkészítés:

Olajozzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 12 darabos muffin sütőformát. (Az olajozás egyszerűbb művelet, de a tészta leragadását csak úgy kerülhetjük el, ha gondosan hajtjuk végre.) A sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra. A hozzávalók kiméréséhez a legjobb, ha egy 2,5 dl-es bögrét választunk: a későbbiekben szinte minden összetevőt ezzel mérünk. A tojást folyamatos kevergetés mellett elegyítjük az olajjal. Az olajat lassan öntsük, hogy ki ne csapódjon. (Ez azt jelenti, hogy a tojás és az olaj különválik az edényben.)

A tojás és az olaj keverékéhez öntsük a tejet, a cukrot, a reszelt (!) narancshéjat, majd a gyümölcsöt, végül a lisztet, amit átszitáltunk, és a sütőporral valamint a sóval elkevertünk. A tésztát nem kell simára keverni, elég, ha a liszt csak éppen átnedvesedett. Az így összeállított tészta kissé darabosnak, ragacsosnak tűnik. Az apróra vágott narancshéjhoz rakjunk 2 evőkanál cukrot, majd miután a forma kosarait 3/4-ig megtöltöttük a tésztával, mindegyik tetejére tegyünk ebből a cukrozott narancshéjból. A tésztát addig süssük, míg aranybarna lesz a teteje. A sütési idő kb. 15-20 perc. Az elkészült muffinokat emeljük ki a kosarakból, és ha mód van rá, vasrácson hűtsük ki.

Megjegyzés:


Nem árt tudni, hogy szinte bármilyen gyümölccsel készülhet a muffin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése