Húspogácsa elkészítése:
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük.
- A hűtőhideg marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát,
hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lazán felvert tojást. Jól
összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva az ízesített húst,
három pogácsát formálunk belőle. (Ha nem azonnal sütjük ki, akkor
sütésig tegyük a hűtőbe.)
- Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve öt percig pihentetjük a kész pogácsákat.
Hamburger összeállítása:
- Közben a hamburger zsemléket kettévágjuk és egy másik, szárazon felhevített serpenyőben belsejüket kissé megpirítjuk.
- A zsemlére először a jégsaláta levelet tesszük, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejével lezárjuk a hamburgert. Azonnal kínáljuk.
SAJTOS POGÁCSA
Hozzávalók:
Elkészítés:
1 kis pohár tejfölt 1 kiskanál cukorral meglangyosítunk, belemorzsolunk 5 deka élesztőt. Míg fut, fél kiló lisztet 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval elmorzsolunk, belereszelünk 25 deka trappista sajtot. Ezzel is elmorzsoljuk, majd közepébe fészket készítünk. Beleteszünk 4 tojássárgát és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, nem kell sem hajtogatni, sem keleszteni. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot. Apróra szaggatjuk, forró sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése