2014. november 10., hétfő

Hamburger-Pogácsa

HAMBURGER

Húspogácsa elkészítése:


  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük.
  2. A hűtőhideg marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lazán felvert tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva az ízesített húst, három pogácsát formálunk belőle. (Ha nem azonnal sütjük ki, akkor sütésig tegyük a hűtőbe.)
  3. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve öt percig pihentetjük a kész pogácsákat.
 
Hamburger összeállítása:


  1. Közben a hamburger zsemléket kettévágjuk és egy másik, szárazon felhevített serpenyőben belsejüket kissé megpirítjuk.
  2. A zsemlére először a jégsaláta levelet tesszük, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejével lezárjuk a hamburgert. Azonnal kínáljuk.




SAJTOS POGÁCSA

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1 kis pohár tejfölt 1 kiskanál cukorral meglangyosítunk, belemorzsolunk 5 deka élesztőt. Míg fut, fél kiló lisztet 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval elmorzsolunk, belereszelünk 25 deka trappista sajtot. Ezzel is elmorzsoljuk, majd közepébe fészket készítünk. Beleteszünk 4 tojássárgát és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, nem kell sem hajtogatni, sem keleszteni. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot. Apróra szaggatjuk, forró sütőben sütjük. 

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése