Hozzávalók:
16 darabhoz:
16 darabhoz:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tojás sárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- lekvár a töltéshez
- porcukor a szóráshoz
Kakaós csiga
Hozzávalók:40 dkg finomliszt2 tojássárgája
5 dkg élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej
csipet só
A töltelékhez:
14 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 evőkanál holland kakaó
Elkészítés: A tésztát megdagasztottam , langymeleg helyre tettem. Mikor megkelt, átgyúrtam, kinyújtottam jó vékonyra, és megkentem a kakaós vajjal. Jó szorosan feltekertem, majd 4 centis karikákra vágtam. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem valamennyit.
Lekváros bukta, kakaós csiga, túrós batyu, briós, kelt fonott kalács.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése