2015. szeptember 9., szerda

Kelt tészta

Lekváros bukta:

Hozzávalók:
16 darabhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • lekvár a töltéshez
  • porcukor a szóráshoz
Lekváros bukta




Kakaós csiga
Hozzávalók:40 dkg finomliszt
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej
csipet só
A töltelékhez:
14 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 evőkanál holland kakaó

Elkészítés: A tésztát megdagasztottam , langymeleg helyre tettem. Mikor megkelt, átgyúrtam, kinyújtottam jó vékonyra, és megkentem a kakaós vajjal. Jó szorosan feltekertem, majd 4 centis karikákra vágtam. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem valamennyit.
Ha közel rakjuk egymáshoz a csigákat, felfelé fognak nőni :)

Lekváros bukta, kakaós csiga, túrós batyu, briós, kelt fonott  kalács.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése