2015. december 16., szerda

Szerencsesüti



  A keleti népek egyik kedvelt és méltán népszerű édessége a szerencsesüti, amelynek belsejébe - kis cetlikre - különféle bölcseleteket, mottókat írnak. A baráti összejövetelek végén minden vendéget egy-egy jókívánsággal bocsátanak útjukra.


Ha nyitott szemmel járunk a világban, sokat tanulhatunk a minket körülvevő emberektől és az idegen kultúráktól. A szívből adott jókívánság szerencsesütibe zárva olyan szokás, amit érdemes átvenni.

A szerencsesüti receptje
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 5 perc

Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 1/2 csésze liszt, 1/4 kávéskanál őrölt gyömbér vagy vanília, 1/4 csésze cukor, 1 csipet só, 1 kávéskanál olvasztott vaj
Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásfehérjét verjük habbá, adjuk hozzá a cukrot. Keverjük bele a maradék hozzávalókat úgy, hogy a liszt a végére maradjon.
Tepsibe helyezzünk sütőpapírt, és a papírra kiskanállal formázzunk 6 cm átmérőjű, késpenge vékonyságú köröcskéket. 150 fokra állítva a sütőt süssük kb. 5 percig.

A sütiket egyesével vegyük ki a sütőből (a többi maradjon a melegben). Helyezzünk egy picire összehajtott papírszeletet – az üzenettel! – a tészta közepére, és hajtsuk össze.

TOJÁST HOZ SKHANNA!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése