2017. március 27., hétfő

Pie Day-Pite Nap!-MÁRCIUS 28-N

ALMÁS PITE




A tésztához

A töltelékhez

A tetejére


elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a sót elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt és kevés tejjel puha tésztát gyúrunk belőle, majd egy kicsit hagyjuk pihenni.
  2. Míg a tészta pihen, az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
  3. A tésztát elfelezzük, és az egyik felét kinyújtjuk, majd a margarinnal vagy zsírral kikent tepsire tesszük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Jöhet rá az alma, amit egy kicsit nyomkodjunk ki.
  5. Ezután a tészta másik felét is kinyújtjuk, az almára tesszük, és a tészta széleit összedolgozzuk.
  6. A tetejét a 2 db tojássárgájával megkenjük, villával megszúrkáljuk, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése