Hozzávalók:
- A tortillához::
- 3 db tojás
- 8 dl tej
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
- A töltelékhez:
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg főtt kukorica
- 20 dkg főtt vörös bab
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg paradicsom
- 2 dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 csokor metélőhagyma
- só
- bors
- chili
- A mártáshoz:
- 5 db paradicsom
- 1 db chili paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kevés petrezselyem
Elkészítés:
A kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel
jól összekeverjük, ha nincs tortilla sütőnk, akkor egy palacsintasütőben
4-5 mm vastagságú lepényeket sütünk.
Ha sűrűbbre, gyúrható tésztára csináljuk, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet, és a tojást hagyjuk el. Az így kapott tésztát 12 darabra osztva kinyújtjuk, majd megsüthetjük sütőben is egy tepsiben vagy sütőlapon. Akkor jó, ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta, amelyek jobban megpirulnak.
A töltelékhez vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a darált húst a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, a babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük.
Amíg sül, elkészítjük a csípős mártást hozzá, ha pépesre akarjuk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha kicsit darabosra, akkor a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva adjuk hozzá.
Ha sűrűbbre, gyúrható tésztára csináljuk, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet, és a tojást hagyjuk el. Az így kapott tésztát 12 darabra osztva kinyújtjuk, majd megsüthetjük sütőben is egy tepsiben vagy sütőlapon. Akkor jó, ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta, amelyek jobban megpirulnak.
A töltelékhez vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a darált húst a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, a babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük.
Amíg sül, elkészítjük a csípős mártást hozzá, ha pépesre akarjuk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha kicsit darabosra, akkor a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva adjuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése