2013. március 4., hétfő

MACESZTORTA


MACESZTORTA

Tészta:
Hozzávalók: 7 tojás, 14 evőkanál porcukor, 14 evőkanál maceszliszt, 7 evőkanál forró víz, 14 evőkanál darált dió.
1 citrom reszelt héja, 1 reszelt alma, őrölt fahéj ízlés szerint, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg csoki reszelék, 1 dcl narancslé.
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
A többi hozzávalókat is összekeverem elektromos mixerrel. Majd fakanállal belekavarom a tojáshabot.
Zsírpapírt teszek egy kerek tortasütő aljába, a tésztát beleteszem, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.

KRÉM:
200 ml habtejszín
150 g jó minőségű étcsoki
A tejszínt  egy lábosba öntöm, s közepes lángon felolvasztom benne a csokit.
Kihűtöm, majd elektromos mixerrel kemény krémmé verem.
Nem szükséges hozzá cukor, így is kitűnő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése