2013. december 10., kedd

Lett sütik és békebeli ISCHLER az utolsó foglalkozáson


Isler gyerekeknek recept

Isler gyerekeknek

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg kakaó





















  • 0,5 kk fahéj
  • csipet só
A töltéshez:
  • savanykás lekvár (szeder, ribizli, málna)
  • elkészítés

    1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
    2. Előmelegítjük a sütőt. Lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát. Kerek kiszúróval kis köröket szaggatunk belőle. Addig sütjük, amíg a széle világosbarna kezd lenni.
    3. A kisült korongokat összeragasztjuk felmelegített lekvárral. Pár órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy a lekvár megszilárduljon.
    4. Vízfürdőben felolvasztjuk a csokit, belekeverjük az olajat, és egyenként belemártogatjuk a sütiket. Szebb lesz, ha az oldala is csokis. Ha van csepegtetőrácsunk, arra tesszük, ha nincs, alufóliával bélelt tálcára. Hűvös helyre tesszük.
    5. Másnap lehet díszíteni készen kapható cukormázzal, vagy citromlével elkevert porcukorral, amit kis zacskóból nyomunk ki, aminek a sarkára icipici lyukat vágtunk.
    • sütési hőfok: 180°C
A képeket készítette: Andris

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése