Hozzavalok 24 palacsintahoz:
40 dkg finomliszt
2 db tojas
2 evokanal et olaj
csipet so
8 dl tej
2 dl asvany vagy szoda viz
tetszes szerinti toltelek
Elkeszetes:
1. A tojas sargajat az olajjal es a soval osszekeverjuk, beleszitaljuk a lisztet, es kozben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig kremes allagu legyen. A vegen beleontjuk a szodavizet. Lefedjuk, fel orat pihentetjuk.
2. Tapadasgatlo bevonatu serpenyot hajszalvekonyan kikenunk olajjal. A serpenyot felforrositjuk, beleontunk egy evokanal masszat, korbeforgatjuk, hogy mindenutt kitoltse a serpenyot es eros tuzon kb. 1 percig sutjuk, aztan megforditjuk es a masik oldalat is megsutjuk ( fel perc). Lapos talra csusztatjuk. A masodik palacsintanal mar nem kell kikenni a serpenyot, eleg a masszaban levo olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le!
Ugyan ezzel a modszerrel addig folytatjuk, mig a massza el nem fogy.
3. Aranyosan elosztva megkenjuk a palacsintakat a toltelekkel, negyret,zsepkendoszeruan osszehajtjuk vagy feltekerjuk es talaljuk.
Megjegyzes:
Izles szerint lehet a masszaba egy csipet sutoport vagy szodabikarbonat rakni.
Elnezest kerek az ekezetek miatt, de csak tabletrol tudtam felrakni. Andris
Jo etvagyat!
Adam,Csabi es Andris szakacsok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése