Hozzávalók a sajtszószhoz:
-4 féle sajt (pl. trappista,mozzarella,füstölt sajt,márványsajt).
- kevés vaj vagy margarin
-1-2 gerezd fokhagyma
- tejföl
- kevés forró víz
Elkészítés:
Egy kis vajat,vagy margarint megolvasztunk,a reszelt fokhagymát rárakjuk. Pár másodpercig keverjük, amíg megérezzük a jellegzetes illatot. Beletördeljük a márványsajtot és a mozzarellát, beletesszük a reszelt sajtokat. Folyamatosan kevergetjük nehogy odaégjen! Tejföllel és szükség szerint egy kis forró vízzel adjuk meg a kívánt sűrűséget.
______________________________________________________________________________________
Hozzávalók a ropogós csirkefalatokhoz:
-Csont és bőr nélküli csirkemell
-sült csirke fűszerkeverék
-olaj a sütéshez
Elkészítés:
Szeleteket vágunk a csirkemellből. A szeleteket mindkét oldalukon megfűszerezzük, és egy kevés olajjal megkenjük. A serpenyőt is kikenjük kevés olajjal. A csirkemelleket ropogósra sütjük.
Ha a hús már nem forró, akkor apró falatokra vágjuk.
___________________________________________________________________________________
Hozzávalók a spagettihez:
-spagetti
Elkészítés:
A spagettit, sós vízben,amibe kevés olajat teszünk,kifőzzük, és leszűrjük.
...és a vége:
A spagettihez hozzákeverjük a csirkefalatokat. A tányérokra kiszedett adagokra,öntjük a sajtszószt.
Ajánljuk!
Csabi, Ádám és Andris szakácsok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése