2012. november 21., szerda

                                                  Csirkés Tortilla
                                                 
Hozzávalók:1 db csirkemell,  3-4 db paradicsom, 2 db hagyma,  paprika , csípős szósz (Tabasco, Erős Pista vagy bármi más, csak csípős legyen), 4-6 db tortillalap, só, bors, friss korianderlevél, olívaolaj

Elkészítés:

Előző este a csirkemellet bepácoljuk  egy kis olívaolajjal, majd betesszük a hűtőbe. A paradicsomokat és a hagymát kockára vágjuk, adok hozzá sót, borsot, apróra vágott korianderlevelet és összekeverjük. Majd ezt is a hűtőben hagyjuk éjszakára. Így jobban összeérnek az ízek.

Másnap a csirkemellet megsütjük  és kockákra vágjuk. Egy palacsintasütőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a csirkemellet, aztán a paradicsomos-hagymás keveréket. Kicsit melegítünk rajta, majd rátesszük a  paprikát és hozzáadjuk a csípős szószt.

Átforgatjuk az egészet, hogy jól átmelegedjen.
A tölteléket a tortillákba töltjük és feltekerjük. A végén még visszatehetjük kicsit a grillre, hogy a tortilla ropogós legyen. Magában vagy sült krumplival tálaljuk. (A csípős szósz és a csípős paprika teljesen ízléstől függ. Ki hogyan szereti, de aki szereti a mexikói ételeket, annak biztosan ízleni fog.)
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése