2012. november 21., szerda

Túró rudi

Formabontó túró rudi
  • előkészület:
hozzávalók 4 főre
  • 250 g zsíros tehéntúró
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1 ek habtejszín
csokimázhoz
  • 70 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek tej
  • elkészítés
    1. A túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük.
    2. Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a citromhéjat. Habtejszínnel lazítjuk.
    3. Nyolc kis golyót gömbölygetünk a túrós masszából. Tányérra tesszük és 15 percre a mélyhűtőbe dugjuk.
    4. Közben elkészítjük a csokimázat: a darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a cukrot, a kakaót, és végül a tejet.
    5. Mikor langyos a csokimáz, óvatosan beleforgatjuk a mélyhűtőből kivett, megdermedt túrógombócokat. Tiszta tányérra helyezzük, és jól lehűtve kínáljuk.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése