1 kg darált keksz (2 csomag)
6 dkg cukrozatlan kakapór
6 evőkanál porcukor
30 dkg baracklekvár
2-3 dl meggylé
20 dkg kókuszreszelék ( 2 db 10 dkg-os csomag)
15 dkg vágott mandula
kb. 30 szem mazsola vagy szárított piros áfonya ( a sünik szeméhez)
Elkészítés:
1) A kekszet összekeverjük a kakóporral, a porcukorral, a lekvárral és annyi gyümölcslével, hogy jól összeáljon a tészta, de ne legyen túl híg. Mindig csak kevés levet adjunk hozzá egyszerre, és dolgozzuk el.
2) Az elkészült tészt ából nedves kézzel kis golyókat formálunk,egy helyen ujjunkal összecsípjük, ez lesz a süni orra. Minden sünit meghempergetjük a reszelt kókuszban.
3) A mandularudakat beszurkáljuk a golyókba tüskéknek. A mazsolát vagy a szárított piros áfonyát kisseb darabokra vágjuk, és beillesztjük a szemeknek.
Csabi,Ádám és Andris szakácsurak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése