2013. november 25., hétfő

Krémes kétszersütve

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 13 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 7 tojásfehérje
  • 7-10 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 5 dl habtejszín
  • reszelt csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor

  • Elkészítés:

  • A tésztához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. 27 x 37 cm-es tepsibe simítjuk, és közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük.

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, és a tészta tetejére kenjük, majd meghintjük reszelt csokival. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt tészta tetejére reszelt csokoládét szórunk.
  • Krémes kétszer sütve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése