2013. november 18., hétfő

Tiramisu másképp, és ha elfelejtettük a hozzávalókat elhozni...

Csokis-marcipános tiramisu


  • elkészítés:-
  • nehézség:
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-

 

Hozzávalók

  • keserű kakaópor
    kakaós vagy csokis keksz
    6 evőkanál cukor
    2 vaníliás cukor
    6 tojás
    500 g mascarpone
    kávé
    tej
    mandula aroma


Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot és habverővel habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a mascarponét és lágyan belekeverjük, (nem sokáig, hogy ne törjön össze), teszünk bele mandulaaromát is, ízlés szerint. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, majd félkeményre verjük, aztán az egészet finoman összekeverjük. Kávét készítünk, tejjel és cukorral, teszünk bele mandulaaromát ízlés szerint. Rétegezés: a kekszeket a kávéba mártjuk, utána egy edény aljába tesszük egymás mellé őket, majd következik rá a krém, majd a kakaó vastagabban. Így rétegezzük tovább, a végén kakaó fedje. Igazából ez az alap tiramisu apró változtatással, de érdemes kipróbálni, mert mindenhol nyertem vele.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése