Csokis-marcipános tiramisu
|
Hozzávalók
-
keserű kakaópor
kakaós vagy csokis keksz
6 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
6 tojás
500 g mascarpone
kávé
tej
mandula aroma
Elkészítés
Szétválasztjuk a tojásokat. A
sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot és habverővel habosra keverjük. Utána
hozzáadjuk a mascarponét és lágyan belekeverjük, (nem sokáig, hogy ne
törjön össze), teszünk bele mandulaaromát is, ízlés szerint. A
tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, majd félkeményre verjük,
aztán az egészet finoman összekeverjük. Kávét készítünk, tejjel és
cukorral, teszünk bele mandulaaromát ízlés szerint. Rétegezés: a
kekszeket a kávéba mártjuk, utána egy edény aljába tesszük egymás mellé
őket, majd következik rá a krém, majd a kakaó vastagabban. Így
rétegezzük tovább, a végén kakaó fedje. Igazából ez az alap tiramisu
apró változtatással, de érdemes kipróbálni, mert mindenhol nyertem vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése