2013. november 25., hétfő

Gombapaprikás

  • vöröshagyma
  • 3 evőkanál Vénusz olaj   olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • kb. fél evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 kiskanál darált cseresznyepaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paprika és paradicsom
  • 50-60 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • A körethez:
  • 2 kiskanál só
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • kb. 4,5 dl hideg víz
  • 2-3 evőkanál Vénusz olaj olaj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk (mélyebb serpenyőben). A tűzről félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 4 dl vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a sóval, borssal ízesítjük, a köménnyel, a csípős paprikával meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon 10-15 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. A paprikás levet egy másik lábasba átszűrjük, a gombát beledobjuk, kb. 10 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba levét ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk.

A galuskához egy nagyobb lábasban kb. 3 liter vizet 1 kiskanálnyi sóval felteszünk forrni. A hozzávalókat - beleértve a maradék 1 kiskanál sót is - fakanállal tálban összekeverjük (nem kell nagyon kidolgozni, mert akkor nehezebb bánni vele). Hagyományos módon vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük. Langyos vízzel leöblítjük, de vigyázzunk, nehogy nagyon lehűtsük. Az olajjal összekeverjük.
Lecsós gombapaprikás pirított tésztával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése