2013. szeptember 23., hétfő

Almás-Mákos Ágitól megint



Almás-mákos habfalatok (paleo)


Hozzávalók 30 x 18 cm-es tepsihez

a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál méz

az almás réteghez:
12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
1/4 citrom leve
1 evőkanál méz

a habréteghez:
6 tojásfehérje
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
5 dkg darált mák
25 dkg fekete áfonya (opcionális)

A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet is. A tésztát a tepsibe simítjuk. A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe  tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a mézzel, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot. A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.

A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.










http://pocakpanna.blogspot.hu/2012/11/almas-makos-habfalatok-paleo.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése