2013. szeptember 30., hétfő

Wok Csabi Ádám és Andris módra

                                                        Wok

Hozzávalók:

1 kg  csirkemell filé
3 szál póréhagyma
40 dkg sárgarépa
20 dkg üvegtészta
6 evőkanál étolaj
40 dkg mélyhűtött zöldborsó
fél liter húsleves  (kockából)
só,bors,szójaszósz

Elkészítés:

1.) A húst folyó hideg vízzel leöblítjük,leitatjuk,kicsit megsózzuk és vékony csíkokra vágjuk.

2.) A póréhagymát letisztítjuk,jól megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.

3.) Az üvegtésztát kb.: 6 percig forró vízben áztatjuk,lecsöpögtetjük és ollóval darabokra vágjuk.

4.) Az olajat a wokban felforrósítjuk, ebben a csirkehúst keverés közben lesütjük,habszedő kanállal kivesszük, sóval és borssal fűszerezzük.

5.) A póréhagymát és a sárgarépát az olajba tesszük és keverés közben megsütjük, a zöldborsót felengedés nélkül hozzáadjuk, a tyúkhúslevessel felöntjük. Az edényt lefedjük, és a zöldségeket közepes hőfokon kb. 5 percig főzzük. A húst a zöldségekkel elvegyítjük, és felforrósítjuk, sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük, az üvegtésztát belekeverjük és felforrósítjuk.

Csabi, Ádám, Andris szakácsok



1 megjegyzés: