2013. szeptember 11., szerda

WELCOME!!!

Mindenkit köszöntünk a 2013/14-es tanévben!!

Íme 2 süti, hátha kedvetek támad hozzá!!



Gyümölcsös paleotorta

Kulka János legfinomabb receptjei„Annyira szeretem ezt a tortát, hogy szinte minden héten megsütöm. A képen a fonyódi változat látható.”

• 25 dkg darált dióbél 
• 10 dkg nyírfacukor (édesszájúaknak lehet több is)
• 5 tojás 
• 3-4 ek. vaj 
• 2-3 maréknyi apróra vágott olajos mag (pl. mandula, fenyőmag, kesudió) 
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 citrom héja 
• 1 doboz málna (vagy szeder, áfonya vagy ezek vegyesen), fügelekvár

170 fokra előmelegítem a sütőt. Először a tojássárgáját keverem ki a nyírfacukorral, majd hozzáadom a vajat és a diót. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a diós keverékbe. Hozzáadom a szódabikarbónát, a gyümölcsöket és az olajos magvakat. Közepes tortaformába töltöm és előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm. Burgonyás rétes 









Citromos álom

Kulka János legfinomabb receptjei

• egy nagy doboz (400 ml), magas zsírtartalmú tejföl
• egy doboz (500 ml) növényi tejszín
• 2-3 db szép citrom reszelt héja
• 2 csomag (egyenként 200 g-os) babapiskóta
• 2-3 db citrom leve
• 12 ek cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)

A krémhez felverem a tejszínt, hozzákeverem a tejfölt, a citromlevet, a citromhéjat és a cukrot. Egy nagyobb tál aljára fektetek egy sor babapiskótát, erre kenek egy réteg krémet, majd folytatom így a rétegezést. A tetejére bőségesen kenek a krémből, majd meglocsolom grépfrút- vagy narancssziruppal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése