2013. szeptember 30., hétfő

Csirkeburger-BRIGI




Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 fej vöröshagyma
  • paradicsom
  • 1 kis uborka
  • néhány salátalevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 szelet szalonna
  • 4 hamburgerzsemle
  • 4 szelet sajt
  • A tálaláshoz:
  • mustár
  • ketchup
  • hagymakarikák

Elkészítés:

A darált húst sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük 20 percre pihenni. Közben a körethez megtisztítjuk, megmossuk, a zöldségeket, salátákat, és karikákra vágjuk.


1. A fűszeres húsból olajozott kézzel négy lepényt formázunk, alaposan összenyomkodjuk, hogy jól egybeálljon. Rostélyon, vagy vaslapon megsütjük a szalonnával együtt. A húspogácsákat szalonnacsíkokkal körül is tekerhetjük, és így sütjük meg!
2. A zsemléket kettévágjuk, és kicsit a roston megpirítjuk. A péksütemény alsó felére teszünk egy szelet sajtot, rá a forró húst és arra a szalonnát.
3. Mustárral, ketchuppel, hagymakarikákkal díszítjük, majd ráborítjuk a tetejét. Tányérra tesszük, és még kiegészíthetjük néhány levél salátával, szeletelt zöldséggel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 655 kcal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése