Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 kis uborka
- néhány salátalevél
- 1 evőkanál olaj
- 8 szelet szalonna
- 4 hamburgerzsemle
- 4 szelet sajt
- A tálaláshoz:
- mustár
- ketchup
- hagymakarikák
Elkészítés:
A darált húst sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük 20 percre pihenni. Közben a körethez megtisztítjuk, megmossuk, a zöldségeket, salátákat, és karikákra vágjuk.
1. A fűszeres húsból olajozott kézzel négy lepényt formázunk, alaposan összenyomkodjuk, hogy jól egybeálljon. Rostélyon, vagy vaslapon megsütjük a szalonnával együtt. A húspogácsákat szalonnacsíkokkal körül is tekerhetjük, és így sütjük meg!
2. A zsemléket kettévágjuk, és kicsit a roston megpirítjuk. A péksütemény alsó felére teszünk egy szelet sajtot, rá a forró húst és arra a szalonnát.
3. Mustárral, ketchuppel, hagymakarikákkal díszítjük, majd ráborítjuk a tetejét. Tányérra tesszük, és még kiegészíthetjük néhány levél salátával, szeletelt zöldséggel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 655 kcal
1. A fűszeres húsból olajozott kézzel négy lepényt formázunk, alaposan összenyomkodjuk, hogy jól egybeálljon. Rostélyon, vagy vaslapon megsütjük a szalonnával együtt. A húspogácsákat szalonnacsíkokkal körül is tekerhetjük, és így sütjük meg!
2. A zsemléket kettévágjuk, és kicsit a roston megpirítjuk. A péksütemény alsó felére teszünk egy szelet sajtot, rá a forró húst és arra a szalonnát.
3. Mustárral, ketchuppel, hagymakarikákkal díszítjük, majd ráborítjuk a tetejét. Tányérra tesszük, és még kiegészíthetjük néhány levél salátával, szeletelt zöldséggel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 655 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése